Search
Close this search box.
Zapad
VREME ČITANJA: 3 min

Startuje drugi vikend na Zapadu

Ovog vikenda očekuje nas drugo kolo Srpske lige “Zapad”. Gledaćemo nekoliko zanimljivih utakmica, a na MerkurXtip kanalu možete pratiti uživo meč između Mačve i Borca.
U subotu će se igrati četiri utakmice. U Gornjem Milanovcu, gostovaće ekipa Reala. Takovo je u prvom kolu odigralo bez golova protiv Tutina. Real je poražen na svom terenu od ekipe Sloge iz Požege. Gledaćemo uzbudljiv duel, dve tvrde ekipe, koje su prošlu sezonu završile na sredini tabele.
U Arilju, duel dve Budućnosti. Budućnost Krušik ide na megdan imenjaku iz Arilja. Valjevci su startovali loše. Izgubili su od Rađevca na svom terenu (1:2), iako su bili veliki favoriti u tom meču. Ariljska Budućnost je išla u goste favorizovanom FAP-u, gde su uspeli da dođu do boda (1:1). Biće ovo jedan od derbi susreta.
U Požarevcu gostuje upravo FAP. Mladi Radnik je u prvom kolu ubedljivo poražen od Borca (3:0). FAP važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje lige. U prvom kolu, na svom stadionu, uspeli su da osvoje samo bod, u već pomenutoj utakmici protiv ariljske Budućnosti (1:1). FAP i u ovaj duel ulazi kao veliki favorit, ali se Požarevljani neće predavati.
Duel koji ćemo uživo pratiti na MerkurXtip Youtube kanalu biće igran u Bogatiću. Mačva će na svom terenu dočekati ekipu Borca. Mačva je poražena u prvom kolu od Poleta (1:3). Borac je pokazao da je sigurno među glavnim favoritima. Slavili su ubedljivo, na svom terenu, protiv ekipe Mladog Radnika (3:0). Borac će sigurno ići na sva tri boda, ali se ni Mačva neće predavati, jer je poznata kao jako tvrda ekipa.
Nedeljni program otvaraju Polet i Sloga iz Bajine Bašte. Meč u Ljubiću počinje u ranijem terminu (11:00). Polet je jako dobro startovao, odigrali su dobru utakmicu i savladali Mačvu u gostima (1:3). Sloga (BB) je u prvom kolu gostovala u Smederevu. Sloga je odigrala dosta slabu utakmicu, a Smederevo je slavilo minimalnim rezultatom (1:0). Polet ima ulogu favorita i sigurno je da ćemo gledati zanimljiv meč.
Jedan od derbi susreta igra se u Požegi. Smederevo će gostovati Slogi (P). Biće to duel dva favorita za gornji deo tabele. Sloga (P) je u prvom kolu slavila na gostovanju u Podunavcima (0:1), golom Srđana Draškovića. Smederevo je savladalo Slogu, ali iz Bajine Bašte. Rezultat je bio samo 1:0, ali su se Smederevci pošteno ispromašivali i sigurno su mogli da daju još neki gol.
OFK Mihajlovac će u nedelju odigrati svoj prvi meč u ovoj sezoni. Samo dva dana pred početak sezone, ekipa Sušice je odustala od takmičenja, pa je Mihajlovac ostao bez protivnika u prvom kolu. Tutin će biti njihov prvi rival. Ekipa Tutina je u prvom kolu, na svom terenu, odigrala bez golova protiv Takova. Blistao je golman Ilić, koji je nakon te utakmice dobio ispisnicu, iz nepoznatih razloga.
Poslednja utakmica ovog kola igraće se u Krupnju. Ekipi Rađevca, u goste dolazi “novajlija” ekipa Sloge iz Kraljeva. Sloga (KV) je na tenderu FSRZS ponudila najviše novca i tako postala novi/stari član Srpske lige “Zapad”. Rađevac je u prvom kolu iznenadio u Valjevu, ekipu Budućnost Krušika i slavio rezultatom 1:2. Prvi put ove sezone gledaćemo Slogu iz Kraljeva, pa nas očekuje zanimljivo odmeravanje snaga.
Zapad će prštati ovog vikenda. Počinju i zone i biće jako uzbudljivo i zanimljivo. Ostanite uz naš portal i pratite najnovije vesti iz srpskog fudbala.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad