Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Duel Leskovčana i Nišlija u centru pažnje na Istoku

Utakmicama 2. kola ovog vikenda nastavlja se prvenstvo u Srpskoj ligi Istok.
Vikend će proći bez derbija koji bi doneo duel ekipa koje su najavile borbu za vrh tabele. Zbog toga će u centru pažnje biti duel Leskovčana i Nišlija. Komšijski derbi i susret starih rivala po pravilu donosi i rezultatsku neizvesnost.
Dubočica je iz Prahova donela samo bod pa u meč sa Car Konstantinom ulazi sa imperativom pobede. U tim se posle sedmodnevne izolacije zbog Korona virusa vraća Strahinja Petrović, a stručni štab će moći da računa i na oporavljenog Danila Jovića. Jedan od najboljih igrača Dušan Mladenović je protiv Dunava igrao nedovoljno oporavljen, ali se očekuje da u subotu bude predvodnik tima na sredini terena. Na drugoj strani niški “carići” sa podmlađenim timom žele da se iskupe za poraz na svom terenu, ali i da leskovačkoj publici pokažu da su posle sezone u zoni ekipa za respekt.
Dosta uzbuđenja očekuje se u subotu i u Jagodini, gde u derbiju Pomoravlja Jagodina dočekuje Radnički iz Svilajnca. Domaćin posle lošeg starta želi prvu pobedu u sezoni. Tim iz Svilajnca želi da i na ovom teškom gostovanju potvrdi kvalitet koji ga godinama održava u vrhu srpskoligaškog “Istoka”.
Zanimljiv duel duel očekuje se u Prokuplju. OFK Topličanin, povratnik u SLI, želi prve bodove u sezoni u duelu sa Vlasotinčanima koji su protiv jake Budućnosti pokazali da i sa podmlađenim sastavom mogu do mesta u boljoj polovini tabele.
U derbiju krajnjeg istoka Srbije, Dunav posle iznenađenja i boda u duelu sa Dubočicom želi ceo plen na gostovanju Timoku koji je i dalje u velikim problemima.
U nedeljnom delu programa, Radnički u Pirotu kao aspolutni favoriti dočekuje Meševo. Budućnost u Popovcu posle boda sa Rosulje veruje u novi trijumf protiv Jedinstva, čiji će igrači imati priliku za pravu proveru svojih vrednosti.
Interesantan duel očekuje se u Paraćinu. SFS Borac na krilima pobede na niškom “Bubnju” želi novu “trojku” protiv Pčinje. Gosti iz Trgovišta veruju da mogu da se iskupe za osvajanje samo jednog boda u 1. kolu.
Timočanin iz Knjaževca, tim koji mnogi vide kao favorita iz senke za osvajanje 1. mesta, u nedelju će se naći na ozbiljnom testu u Brzom Brodom. Domaćin osokoljen remijem u Trgovištu ulazi u ovaj duel sa dosta optmizma. Na drugoj strani Timočanin na teškom gostovanju želi da  novom pobedom potvrdi velike ambicije u ovoj sezoni.
Foto: FK Pčinja Trgovište FB

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok