Search
Close this search box.
New Project (1)
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled 1. kola Srpske lige “Zapad”

Pregled 1. kola Srpske lige “Zapad”. Startovala je sezona u Srpskoj ligi “Zapad”. Odigrano je sedam utakmica i postignuto četrnaest golova.
Pregled 1. kola započinjemo utakmicom u Priboju. Tamo je domaći FAP ugostio ekipu Budućnosti iz Arilja.
Gledali smo jednu jako dobru utakmicu, sa dosta šansi na obe strane. FAP je imao inicijativu u prvom delu utakmice, ali je Budućnost prva povela.
Igrači ekipe iz Priboja, delovali su mnogo sigurnije u drugih 45 minuta, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat. Došli su do boda preko Jelića, koji je bio najviši u skoku nakon kornera.
Ekipa FAP-a je važila za favorita. Na kraju podela bodova. Igrač utakmice bio je golman gostiju Luka Savić, koji je briljirao na ovom meču.
Jedina utakmica koja se igrala u kasnijem terminu (19:00), bila je u Čačku. Domaći Borac je dočekao ekipu Mladog Radnika.
Borac je dokazao zbog čega je jedan od glavnih favorita za plasman u viši rang. Slavili su ubedljivo, rezultatom 3:0. Strelci za tim iz Čačka bili su Baždarević, Milošević i Krstić.
U Smederevu, na gradskom stadionu, istoimeni klub, dočekao je Slogu iz Bajine Bašte. Slavili su domaći (1:0), ali stiče se utisak da je to moglo da bude mnogo ubedljivije.
Renovirana Sloga iz Bajine Bašte delovala je dosta pogubljeno u fazi odbrane. Domaći su ređali šanse, ali je na kraju ostalo samo 1:0.
Najveće iznenađenje u ovom kolu priredio je Rađevac iz Krupnja. Oni su u Valjevu slavili protiv ekipe Budućnost Krušika.
Valjevci su poveli preko Aleksića. Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću domaćih. Međutim, u drugom poluvremenu, veliki preokret gostiju.
Prvo je Sladojević u 57. minutu izjednačio (1:1). Trenutak odluke desio se sedam minuta pre kraja utakmice, kada je Kojić zatresao mrežu i doneo konačan rezultat (1:2).
Nesuđeni prvoligaši, ekipa Sloge iz Požege, išla je na megdan Realu iz Podunavca. Utakmica sa dosta tenzije i sukoba, pripala je gostujućoj ekipi (0:1).
Izuzetno tvrda utakmica, ne toliko lep fudbal, u kojoj se bolje snašla ekipe iz Požege. Jedini strelac bio je Srđan Drašković u 75. minutu.
Kao što već znate, utakmica prvog kola između Sušice i OFK Mihajlovca je otkazana. Razlog je istupanje iz lige kragujevačke ekipe.
Detalje sa utakmice Takovo – Tutin, možete pogledati ovde. Kako je Polet slavio u Bogatiću, pročitajte ovde.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad