Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled 1. kola Srpske lige “Istok”

Pregled 1. kola Srpske lige Istok. Ako se po jutru dan poznaje pred nama je zanimljiva sezona u Srpskoj ligi “Istok”.
Strelci su već na otvaranju sezone bili izuzetno raspoloženi. Na 8 odigranih utakmica postignuto je 29 golova, ili nešto više od 3,6 po utakmici.
Na startu sezone 3 pobede domaćih ekipa, dok su gosti trijumfovali 2 puta. Tri utakmice završene su bez pobednika.

U derbiju 1. kola Pirćanci su slavili u Jagodini, a detaljan izveštaj možete pročitati ovde. Na našem portalu možete pročitati i izveštaje sa utakmica Dunav – Dubočica i Vlasina – Budućnost.
Car Konstantin nije uspeo da osvoji makar bod u prvoj utakmici po povratku u srpskoligaško društvo. SFS Borac je poveo autogolom Stojkovića u 36. minutu. Na početku drugog dela igre Conić je duplirao prednost Paraćinaca. Počasni pogodak za niške “cariće” postigao je M. Petrović u 63. minutu.
Jedinstvo je deklasiralo Timok koji je u Paraćin doputovao samo 11 igrača u protokolu, od kojih su desetorica bili “bonus” igrači. Golove za domaće postigli su Novković, S. Marinković, Jovičić, Ristić (2) i Krkić.
Ubedljiva pobeda domaćina i u Svilajncu, iako je Topličanin poveo autogolom Milisavljevića u 27. minutu. Preostalih sat vremena ovog duela bilo je u znaku Radničkog, a strelci za domaće bili su Milisavljević, Zlatković i Stojanović po dva.
Timočanin je teže nego što se očekivalo opravdao ulogu favorita u duelu sa Meševom. Poveli su domaći golom S. Stojanovića u 45. minutu. Na početku drugog poluvremena gosti stiđu do izjednačenja golom D. Petrovića u 49. minutu, ali su Knjaževčani pogotkom Sujića u 54. minutu stigli do očekivana tri boda na startu sezone.
Pčinja i Brzi Brod odigrali su borbeno u duelu u kome nije bilo golova.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok