Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Vlasina povela pa stala, sve rešeno u prvom poluvremenu

Fudbaleri Vlasine i Budućnosti iz Popovca osvojili su po bod  (2:2) na otvaranju sezone u Srpskoj ligi Istok.
Stadion: Rosulja. Gledalaca: 300. Sudija: Marko Ćirić (Pirot). Strelci: Jemović u 6., Kačar u 18. za Vlasinu, Kostić u 21., Mladenović u 45. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Nedeljković, Pekić, Vlajković (Vlasina), Petrović, Stojković, Mitković (Budućnost).
Vlasina; Marković, Nedeljković, Pekić, Marinković, Kaćar, Kostić, Jemović, Vlajković (Đokić), Marković, Denković (Mitrović), Nikolić (Milosavljević).
Budućnost: Koković, Milošević, Stojanović, Ranđelović, Milanović (Spasić), Petrović, Stojković, Mitić (Mitković), Kostić, Miletić (Stanković), Mladenović.
Sva četiri gola viđena su u prvom poluvremenu, dok je nastavak doneo više povoljnih prilika za gol.
Podmlađeni sastav Vlasotinčana je posle furioznog starta ekspresno stigao do vođstva i najave pobede.
Uroš Jemović je, posle prodora po desnoj strani i centaršuta Lazara Markovića, u 6. minutu doveo Vlasinu u vođstvo efektnim pogotkom kada je smestio loptu u same rašlje. Prednost domaćina udvostručio je Nenad Kačar efektnim lob udarcem samo 12 minuta kasnije.
Gosti se nisu predavali, a da izbegnu nervozu pobrinuo se Ivan Kostić koji je u 21. minutu smanjio prednost Vlasotinčana kada je posle prekida zakucao loptu u mrežu domaćina. U trenucima kada se očekivao poslednji sudijski zvižduk i odlazak na odmor, Nikola Mladenović je posle brzog kontranapada zatresao mrežu Vlasine i doneo izjednačenje.
U nastavku žestoka borba na celom terenu, u kojoj su gosti imali veći broj prilika za gol ali promene rezultata nije bilo.
“Dobar fudbal imali su priliku danas videli ljubitelji fudbala na našem stadionu. Rano smo stigli do prednosti sa dva zaista efektna gola, ali nismo uspeli da sačuvamo prednost. U drugom poluvremenu dobra igra, Budućnost je imala više povoljnih prilika za gol ali smo mi na gol liniji imali izuzetno raspoloženog Strahinju Markovića koji je sa nekoliko sjajnih intervencija izrastao u junaka ove utakmice” rekao je za naš portal sekreta Vlasine Goran Miladinović.
U sledećem kolu Vlasina gostuje u Prokuplju gde će odmeriti snage sa ekipom Topličanina, dok Budućnost na svom terenu dočekuje Jedinstvo.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok