Search
Close this search box.
Polet
VREME ČITANJA: 2 min

Polet odneo tri boda iz Bogatića

Polet odneo tri boda iz Bogatića. Fudbaleri Poleta iz Ljubića savladali su u Bogatiću domaću Mačvu 1929 (1:3) i tako upisali prve bodove.
Stadion: Gradski stadion u Bogatiću. Gledalaca: 100. Sudija: Aleksandar Milivojević (Užice). Žuti kartoni: Isailović, Simić, Stanić (Mačva 1929), Veljović, Gavrović, Radojević, Pavlović, Spasojević, Bugarčić (Polet). Crveni kartoni: Isaković (Mačva 1929).
Mačva 1929: Mijić, Milutinović, Puzić, Isailović, Jović, Rašić, Simić, Stanić, Isaković, Jerotić, Trifunović. Igrali su još: Papović, Adamović, Popović.
Polet: Spasojević, Bugarčić, Petrović, Nedeljković, Veljović, Gavrović, Stevlić, Savić, Grujičić, Mirković, Radojević. Igrali su još: Mijailović, Protić, Tešić, Pavlović.
Polet je novajlija u ovoj ligi. Oni su ušli ove sezone iz zapadno-moravske zone. Napravili su jedan jako dobar i kvalitetan tim, što se danas i pokazalo.
Na početku utakmice Mačva 1929 je bila bolji rival. Imali su domaći veći posed i napadali gol ekipe iz Ljubića. Međutim do gola prvi dolaze gosti. U 25. minutu prelepa akcija, koju je golom krunisao Grujičić (0:1).
U drugom poluvremenu, ekipa iz Ljubića je imala veći posed lopte. Strpljivo su čekali, igrali mirno i za to je usledila nagrada, kada su u 54. minutu preko Stevlića udvostručili prednost (0:2).
Domaća ekipa nije se predavala. Oni su od tog trenutka počeli da napadaju u pokušajima da što pre smanje prednost rivala. I uspeli su u tome, u 60. minutu golom Mladena Popovića (1:2).
Gosti nisu dopustili da se ekipa Mačve 1929 potpuno vrati u meč. Posle jednog kontranapada, Pavlović postiže sjajan gol i postavlja konačan rezultat (1:3).
“Prelep doček od strane domaće ekipe, uslovi i gostoprimstvo za poželeti. U početku smo izdržali blagi pritisak i nakon toga iz prelepe akcije pogodili. Nastavili smo strpljivo da gradimo igru i kao nagradu udvostručili prednost. Drugo poluvreme su krenuli na sve ili ništa, prepolovili prednost, ali smo mi nakon jedne kontre i prelepe akcije otišli na 3:1 i mirno priveli meč kraju.” – izjavio je za naš portal, Nemanja Radojević.
Polet će u narednom kolu Srpske lige “Zapad”, na svom stadionu, dočekati Slogu iz Bajine Bašte. Ekipa Mačve 1929 će, takođe, na svom stadionu ugostiti ekipu Borca.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad