Search
Close this search box.
Srpska liga "Beograd"
VREME ČITANJA: 2 min

Derbi kraj Careve ćuprije

Pauza je gotova, već u petak startuje Srpska liga “Beograd”. U ovoj grupi Srpske lige u petak će biti odigrana dva meča.
Derbi se igra na BASK areni gde će domaći tim ugostiti BSK iz Borče. Obe ekipe su u prošlom prvenstvu bile su u gornjem delu tabele, pa je ovo jedan od derbija kola.
Istog dana igra se još jedna utakmica. Ušće Novi Beograd je domaćin novajliji u ligi ekipi Torlaka, koji se iz Beogradske zone plasirao u viši rang.
Najveći broj utakmica će se odigrati u subotu. Zanimljivo je da su čak tri u prepodnevnom terminu. Još jedan novajlija, Sinđelić, će dočekati Studentski grad. Od 10h Sinđelić će imati prilike da pokaže da li sa pravom ima velike ambicije u ovom prvenstvu.
Sat kasnije će početi dva susreta. U Bariču domaća Prva Iskra se sastaje sa mladom ekipom Brodarca. Zemunelo će biti poprište duela Partizanove filijale ekipe Teleoptika i neugodnog gosta Radničkog iz Obrenovca.
Popodnevni termin je rezervisan za drugi derbi ovog kola. Na Karaburmi renovirani OFK Beograd sa 17 novih igrača i novim trenerom Nenadom Grozdićem, dočekuje Budućnost iz Dobanovaca. Dobanovčani su ispali iz Prve lige i pokušaće da opravdaju status jednog od favorita lige.
U nedelju, podmlađeni Borac iz Lazarevca će pokušati da bude neljubazan domaćin Jedinstvu iz Surčina. Gosti su u odnosu na prošlo prvenstvo dosta izmenili tim.
Na “Bulbulderu” nas očekuje izuzetno zanimljiv meč. Domaća Zvezdara predvođena treneron Zdravkom Kovačevićem će ugostiti možda i glavnog favorita lige ekipu Zemuna.
Andreja Lazović, najbolji igrač lige u prošloj sezoni, u izboru našeg portala, pojačao je Zemunce. Uz iskusnog Nenada Kisa i brzonog Stefana Dakića biće glavna snaga tima iz Gornje varoši.
Zvezdara ima mladu ekipu predvođena Nikolom Jankovićem, Filipom Milićevićem i Aleksandrom Gusnićem.
U svim klubovima ima mnogo mladih i talentovanih igrača, a naravno i po koji iskusni fudbaler. Očekujemo puno golova već od prvog kola.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd