Search
Close this search box.
New Project (3)
VREME ČITANJA: 2 min

Poznati parovi prvog kola Šumadijsko-raške zone

U Kraljevu je održana konferencija klubova Šumadijsko-raške zone. Izvučeni su redni brojevi i dobijeni parovi prvog kola.
Ove sezone, Šumadijsko-raška zona biće izuzetno kvalitetna i zanimljiva. Zone će od sledeće takmičarske sezone brojati dvanaest klubova. Tako će ove sezone iz Šumadijsko-raške zone ispasti najmanje pet klubova.
Borba za opstanak će biti izuzetno teška. Praktično svaki klub može da sklizne u donji deo tabele i ispadne u okružnu ligu. Kao glavni favoriti za viši rang, ističu se Trepča, Sloga iz Kraljeva, Jošanica i Bane iz Raške.
Već u prvom kolu imaćemo priliku da vidimo neke vrlo interesantne utakmice. Derbi kola igra se u Raški, gde domaći Bane dočekuje Jošanicu. Komšijski derbi i derbi dve ekipe koje se bore za ulazak u viši rang. Sigurno je da ćemo gledati izuzetno uzbudljivu utakmicu.
Još jedan meč koji možemo da izdvojimo je duel Gruže i Karađorđa iz Ribnice. Dve ekipe iz gornjeg dela tabele prošle sezone. Igrali su sasvim solidno i znali su da namuče favorite. Još jedan meč koji može da nam donese dosta uzbuđenja.
Od ostalih utakmica, Mokra Gora dočekuje Polet iz Ratine. Trepča u goste ide ekipi Napretka iz Gračca, novajlije u zoni. Korićani će na svom terenu dočekati favorizovanu Slogu iz Kraljeva. OFK Ras, takođe novajlije u ligi na megdan idu ekipi Budućnosti iz Resnika.
U poslednjoj utakmici prvog kola, igraće se gradski derbi između Šumadije 1903 i Srbije. Srbija iz Ilićeva je ove sezone ušla u zonu posle nekoliko sezona u samom vrhu Prve lige Kragujevca. Šumadija je prošle sezone, pored Tutina i Jošanice bila jako dobra ekipa, pa su se zasluženo i našli na trećem mestu, iza te dve ekipe.
Sve u svemu, očekujemo izuzetno uzbudljivo prvenstvo. Kao što smo već napomenuli, zona će od sledeće sezone brojati dvanaest klubova. Borba za opstanak biće žestoka, a do početka sezone je ostalo vrlo malo.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone