Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled 30. kola Sprske lige “Istok” – Hajduk Veljko, Rembas i Sloga putuju u niži rang

Nakon 30. kola Srpske lige “Istok” spuštena je zavesa na ovu sezonu. Od Srpskoligaškog društva oprostili su se Negotinci, Resavci i Leskovčani.
Pčinja – Hajduk Veljko 2:0
Pred oko 100 gledalaca na gradskom stadionu u Trgovištu fudbaleri Pčinje trasirali su put “Hajducima” u niži rang takmičenja. U prvom poluvremenu golova nije bilo. Na početku drugog poluvremena glavni sudija Petrović pokazao je na belu tačku za domaće a siguran sa jedanaest metara bio je Mitić u 47. minutu. Igrao se je 67. minut kada je usledio dobar centaršut sa desne strane a Spasić je u padu nogom pronašao put mreži. Ovim porazom fudbaleri iz Negotina nisu uspeli da izbore opstanak u elitnom društvu Istoka iako je pre samo tri kola takav ishod bio sasvim izvestan.
Meševo – Timočanin 3:2
Pobedu zlata vrednu upisali su fudbaleri Meševa na svom terenu protiv neugodne ekipe iz Knjaževca. Poveli su domaći golom Djokića već u 4. minutu. Fudbaleri Timočanina stižu do izjednačenja u 36. minutu, gol je postigao Dragićević.  Najbolji pojedinac na susretu, Petar Pavlović, ponovo dovodi Meševčane u prednost evrogolom u 51. minutu. Na 3:1 za domaće povišava Živić u 59 minutu. Uspeli su gosti iz Knjaževca da smanje prednost domaćih na 3:2 u 61. minutu, strelac gola Kocić. Medjutim više od toga nisu uspeli i poslednjim sudijskim zviždukom počelo je veliko slavlje domaćih jer su uspeli u svom cilju, ostaju članovi Srpskoligaškog karavana i naredne sezone.
Rezultati ostalih utakmica:
Rembas – Jedinstvo Paraćin 2:1
GFK Jagodina – OFK Brzi Brod 2:0
GFK Dubočica – Sloga Leskovac 2:1
Budućnost Popovac – Radnički Pirot 4:2
Trajal – Radnički Svilajnac 2:1

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok