Search
Close this search box.
Нови пројекат
VREME ČITANJA: 3 min

Pregled 29. kola Srpske lige “Zapad”

Pregled 29. kola Srpske lige “Zapad”. Drama na srpskoligaškom “Zapadu” došla je do svog vrhunca. Po svemu sudeći, završiće se po željama Užičana i svih navijača Slobode.

Pretposlednje kolo donelo je puno uzbuđenja i šokantnu završnicu derbija u Ubu gde je Jedinstvo dočelalo Slobodu. U istom terminu igrao se i duel u Požarevcu između Mladog radnika i Sloge iz Požege.
U centru Braničevskog okruga mreže su mirovale i pored velike inicijative Požežana. Međutim njima je na ruku išlo kretanje rezultata iz Uba.
Domaće Jedinstvo, koje je bilo bez velikog imperativa pobede jer je još ranije ostalo bez šansi za osvajanje prvog mesta. Vodilo je protiv Slobode 1:0, tako da su Užičani bili na ivici ambisa.
Polovinom drugog poluvremena Ubljani su čak imali i jedanaesterac, ali je goste od potpunog potopa spasao golman Vukašinović.
Mečevi su se bližili kraju. U Požarevcu su mreže bile kao začarane, dok je Sloboda ulagala krajnje napore kako bi došla bar do boda.
Nema sumnje da su na klupama i tribinama znali za kretanje rezultata na obe utakmice. Nervoza je rasla iz minuta u minut i bila je sve veća.
I onda, u dubokoj nagoknadi utakmice u Ubu, penal za Slobodu. Lopta je pogodila u ruku jednog defanzivca domaćih, odgovornost je preuzeo Glišović. Glišović je bio siguran sa bele tačke. Više o ovoj utakmici možete pročitati ovde.
U istom momentu saopšteno je da je duel u Požarevcu završen podelom bodova. Sloboda je ovaj remi proslavila kao najveću pobedu u sezoni.
Da je Sloga trijumfovala, to bi značilo da bi se Prva liga, najverovatnije, igrala u Požegi. Ovako, gol Glišovića sa “kreča” doveo je crveno-crne iz Užica na prag povratka u Prvu ligu Srbije.
Neophodan je još samo jedan korak – pobeda u poslednjem kolu protiv RSK-a. Niko u Užicu ne sumnja da će ona biti ostvarena. Posebno kada se uzme u obzir da je ekipa iz Rabrova odavno prežaljena.
Nalazi se u zoni ispadanja i nema nikakve šanse za opstanak. Biće to prilika da tribine stadiona “Radomir Antić” budu dobro popunjene.
Takođe, jedan od bitnijih i zanimljivijih duela igrao se u Kraljevu. Tamo je gostovala poslednjeplasirana Trepča. Svi su već unapred upisali tri boda Slogi. Nisu tako mislili i igrači iz Kosovske Mitrovice.

Mitrovčani su slavili u ovom duelu i tako vezali drugu pobedu zaredom. Pisali smo već o tome da Trepča ne zaslužuje ovo mesto na kome se nalazi. Izabranici trenera Vuletića su iz utakmice u utakmicu pokazivali dobru igru. Međutim, falili su golovi i bodovi. 
A Sloga… Da ne bude samo Sloga iz Požege jedini gubitnik. Ne samo u ovom kolu, nego i u celom prvenstvu, “potrudila” se i kraljevačka Sloga.
Ona je bila pod moranjem da savlada poslednjeplasiranu Trepču kako bi uvećala svoje šanse za opstanak. Međutim desilo se potpuno suprotno.
Rasterećena ekipa iz Kosovske Mitrovice osvojila je ceo plen u Kraljevu i gurnula prošlogodišnjeg prvoligaša na ivicu ispadanja.
Da su uspeli da pobede, fudbaleri Sloge bi preskočili ariljsku Budućnost koja je poražena u Rađevcu. Ovako, Budućnost ostaje iznad crte, sa bodom više od Kraljevčana.
Sloga iz Kraljeva u poslednjem kolu gostuje u Bajinoj Bašti, ali joj ni eventualna pobeda ne garantuje opstanak.
Narednog vikenda igra se poslednje kolo. Sloga i Sloboda imaju isti broj bodova, ali je zbog boljeg međusobnog skora tim iz Užica u prednosti.
Već smo se uverili koliko je ove sezone bilo neverovatnih rezultata i obrta, tako da je najbolje da sačekamo sledeći vikend.
Srpska liga Zapad 29. kolo:
Mladi radnik – Sloga Požega 0:0
Jedinstvo – Sloboda 1:1
Sloga Kraljevo – Trepča 0:1
Rađevac – Budućnost 3:0
Real – Borac Čačak 1:0
Smederevo – Sloga BB 2:0
Mačva – Sušica 0:0
RSK – Takovo 0:2
Ovo je bio pregled 29. kola Srpske lige “Zapad”. Ostanite uz naš portal.
Izvor: maxbetsport.rs

 

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

Pregled 29. kola Srpske lige “Zapad”

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE