Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

29. kolo “Istoka”

Ono što smo očekivali na kraju se i desilo. Tek u poslednjem, 30. kolu, znaćemo ko će definitivno u niži rang takmičenja jer nam 29. kolo “Istoka” nije razrešilo dilemu ko će i naredne sezone biti član Srpske lige “Istok”.
Hajduk Veljko Negotin – Trajal Kruševac 0:0
Najveći protivnik igračima obe ekipe bila je jaka kiša koja je padala do poslednjeg sudijskog zvižduka. Na veoma mokrom terenu viđena je velika borba za svaku loptu. Iako su Kruševljani odavno obezbedili naslov šampiona, i treba im čestitati na tome.
Prvu veliku priliku na meču videli smo tek u 65. minutu. Tada je igrač Negotinaca Rusić šutirao oštro po zemlji ali je lopta prohujala pored stative. U 85. minutu, fudbaler “Hajduka” Trajković je dobro šutirao sa nekih šesnaest metara od gola. Ipak, siguran je bio Jordanov.
Ovo je bio 31. osvojen bod za fudbalere Hajduk Veljka. Toliko ima i glavni rival za opstanak- ekipa Meševa. U poslednjem 30. kolu, Negotinci putuju u Trgovište gde će svim silama pokušati da dodju do tri boda protiv sasvim solidne ekipe Pčinje. Pokušaće tako da sačuvaju status Srpskoligaša.

29. kolo "Istoka"

Radnički Svilajnac – Meševo 1:2
Veoma bitnu pobedu ostvarili su fudbaleri Meševa protiv ekipe Radničkog. To im daje nadu da u poslednjem kolu mogu izboriti opstanak u Srpskoj ligi “Istok”. Od samog starta gosti su pokazali da ih u ovom susretu samo pobeda zanima. To im se i isplatilo u 32. minutu kada je nakon prekršaja Markovića nad igračem gostiju Živićem, glavni sudija Stanković pokazao na belu tačku. Siguran sa jedanaest metara bio je Nikolić.
U drugom poluvremenu ista slika. Gosti napadaju na gol Radničkog i u 63. minutu dolaze do drugog gola na meču. Strelac je bio Bogdan Stojanović. Do kraja utakmice domaći su uspeli da postignu počasni pogodak. Gol je postigao Stojanović, ali tri boda ipak putuju u Meševo.
U poslednjem kolu Mešavčani će dočekati na svom terenu ekipu Timočanina. Ta utakmica će direktno odlučiti da li pobedom ostaju i naredne sezona članovi Srpskoligaškog karavana.
Rezultati ostalih utakmica:
Radnički Pirot – Pčinja 7:0
Sloga Leskovac – Budućnost Popovac 0:2
Vlasina – GFK Dubočica 1:1
Jedinstvo Paraćin – GFK Jagodina 1:2
Timočanin – Rembas 4:3

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok