Search
Close this search box.
Нови пројекат
VREME ČITANJA: 4 min

Sloboda do boda u nadoknadi

Sloboda do boda u 95. minutu. Bila je ovo izuzetno bitna utakmica za ekipu Slobode. Uspeli su gosti da u nadoknadi dođu do izuzetno bitnog boda.
Obe ekipe su utakmicu počele malo rezervisanije. Posed je bio raspodeljen na obe strane. Smenjivali su se u posedu i gosti i domaći.
Nakon blagog početka, Sloboda je polako preuzimala inicijativu i napadala. U 11. minutu prvi ozbiljniji pokušaj na utakmici. Sa nekih 20m odličnim udarcem pokušao je Bošković.
Lopta je otišla preko gola. U 12. minutu Milekić pada u šesnaestercu domaćih. Sudija Trifković je tu situaciju okarakterisao kao simuliranje, pa je Milekiću pokazao žuti karton.
Prva prilika i za Slobodu, u 16. minutu pokušao je Miličić, ali je to bio slab udarac po zemlji.18. minut i stopostotna šansa za Milanovića. On je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Vukašinovićem pokušao da ga lobuje. Lopta je otišla malo iznad gola.
Prvi korner na utakmici izveli su gosti u 20. minutu. Igrači Jedinstva su to dobro otklonili. Nakon toga lopta dolazi do Miličića koji je otvorio još jedan korner za svoju ekipu.
Dobar centaršut, Rade Glišović pokušava glavom, ali neprecizno. Doderović je u 23. minutu pokušao sa nekih 30m, golman gostiju je bio siguran.
U 26. minutu Jovanović je uputio sjajan centaršut, Gajić pokušao glavom, ali je lopta završila malo iznad gola. Sloboda je u tim trenucima napadala i bila dosta bolji rival.
Pokušavali su gosti da što pre dođu do gola. I onda najbolja prilika u prvom poluvremenu. Nakon centaršuta Jovanovića, najbolji u skoku je bio Janković, ali golman domaćih se istakao u toj situaciji.
Milekić je u 33. minutu sjajno prošao po levoj strani, ubacio loptu po zemlji. Jovanović je još jednom fantastično intervenisao.
U 38. minutu Pantić faulira Milekića na ivici šesnaesterca. Bila je to sjajna prilika da se uputi udarac prema golu domaćih. Gajić je pokušao međutim domaći su izblokirali to.
Nakon toga lopta dolazi do Marjanovića. On pronalazi Gajića, koji pokušava sa nekih pet metara, ali golman Jovanović još jednom fantastično brani.
Tešić je u 42. minutu opomenut. On je faulirao Boškovića i to je bila prilika da domaći upute loptu ispred gola gostiju. Bio je to slab centaršut Pantića.
Još jednom su domaći pokušali posle centaršuta. Ubačena lopta Marinkovića, sjajno je tamo skočio Doderović, ali se ovoga puta istakao golman Vukašinović.
Nakon tog pokušaja, sudija Trifković je odsvirao kraj prvog poluvremena. U drugom poluvremenu Šušnjar je zamenio Vujačića. Početak drugog poluvremena, nastavile su obe ekipe u dobrom ritmu.
Očekivalo se da Sloboda još više napadne i dođe do preko potrebnog gola. Četiri minuta nakon početka prvog poluvremena, gosti su imali prvu šansu. Još jednom je golman i kapiten domaćih bio na visini zadatka.
Miličić je u 53. minutu pokušao da centrira, ali je loše to uradio. Stevančević je imao dobru priliku samo minut nakon toga. Njegov šut je izblokiran i imali su Ubljani korner.
I onda velika radost domaćih. Marinković je uputio sjajan centaršut, Stevančević je dobro skočio i glavom pogodio mrežu gostiju. Domaći su poveli 1:0.
Bio je to veliki problem za goste i morali su da krenu na sve ili ništa. Igrači Jedinstva su nakon toga dobili još jači vetar u leđa.
Nastavljali su domaći sa odličnim napadima. 62. minut utakmice, lopta dolazi do Radojičića koji se našao sam pred golom gostiju. Njegov šut završava daleko iznad gola.
Samo dva minuta nakon toga još jednom se Radojičić našao u centru pažnje. Lopta stiže do njega u šesnaestercu, on biva fauliran i sudija Trifković pokazuje na belu tačku. Starčević izvodi kazneni udarac, ali Vukašinović sjajno brani.
Rezultat ostaje nepromenjen. Stevančević je u 71. minutu pokušao, lopta je otišla preko gola. Samo nekoliko sekundi nakon toga, Marinković je imao sjajnu šansu. Vukašinović još jednom odlično interveniše.
Imali su domaći korner nakon toga, ali su Užičani lako otklonili opasnost. Jedinstvo je u tom trenutku bilo bolji rival. Domaći su stvarali šanse i bili opasniji po gol Slobode.
Tripković je uputio dobar šut ka golmanu Jovanoviću u 78. minutu. Lopta je otišla malo pored gola. Dva minuta nakon toga, na drugoj strani, Radojičić je takođe sjajno šutirao. Gosti su imali sreće, lopta je otišla pored gola.
83. minut, lopta ponovo dolazi do Radojičića. Još jedna stopostotna šansa za njega, ali Radojičić ponovo šutira daleko preko gola. Bila je to sjajna prilika da domaći povećaju prednost.
Užičani su u 89. minutu dobili priliku da priprete iz kornera. Na kraju, lopta završava u gol-autu. Nakon isteka regularnog dela, utakmica je produžena za još pet minuta.
Užičani su svim silama jurišali na gol domaćih, kako bi postigli pogodak i došli barem do boda. I u 94. minutu posle jedne ubačene lopte, Glišović je pokušao. Lopta je prošla pored gola.
Imali su gosti priliku nakon kornera. Domaći su izbacili to. I onda nakon toga, lopta dolazi do Gajića, on šutira, lopta pogađa u ruku jednog igrača Jedinstva. I sudija Trifković pokazuje na kreč.
Penal za Slobodu u poslednjem minutu. Rade Glišović je preuzeo odgovornost. Siguran je bio sa bele tačke i rezultat je 1:1.
U tim trenucima u Požarevcu, lider iz Požege je imao samo bod u rukama. Samo što se krenulo sa centra, sudija Trifković svira kraj utakmice.
Sloboda do boda u 95. minutu. Bio je ovo veliki bod za ekipu Slobode, koja je ostala u prednosti nad ekipom Sloge iz Požege.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 4 min

Sloboda do boda u nadoknadi

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE