Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 4 min

Takovo minimalnim rezultatom savladalo Jedinstvo

Takovo minimalnim rezultatom savladalo Jedinstvo. Fudbaleri Takova, slavili su protiv Jedinstva rezultatom 1:0 u utakmici 28. kola Srpske lige “Zapad”. Utakmicu su obeležila čak tri isključenja igrača gostujuće ekipe.
Stadion: SD “Takovo” u Gornjem Milanovcu. Gledalaca: 100. Sudija: Nikola Vujović (Kraljevo). Žuti kartoni: Cerović, Maksimović, Pavlović (Takovo). Crveni kartoni: Rajović, Vesić, Sajić (Jedinstvo).
Takovo: Košanin, Cerović, Gočanin, Đorđević, Pavlović De. , Nešić, Milovanović, Mirković, Grković, Jočović, Maksimović. Igrali su još: Grkajac, Pavlović Da. , Simović, Mijatović, Pavlović V.
Jedinstvo: Jovanović, Rajović, Ranisavljević, Milanović, Milutinović, Stevančević, Pantić, Jovović, Vesić, Doderović, Starčević. Igrali su još: Sajić, Marinković, Pavlović, Vujić, Bošković.
Od početka utakmice gledali smo jednu dobru igru na obe strane. Jedinstvo je imalo korner u 4. minutu, posle kojeg je Doderović dobro pokušao. Rezultat je ostao 0:0.
U 8. minutu Ranisavljević se povredio, pa je lekarska ekipa morala da interveniše. Ranisavljević nije mogao da nastavi utakmicu, pa ga je zamenio Bošković.
Na drugoj strani, Mirković je pokušao iz slobodnog udarca, ali pogodio je samo živi zid. Tri minuta nakon toga, Jovović je pokušao udarcem sa nekih 18m, lopta je otišla pored gola. Još jednom je Jovović pokušao skoro sa identične pozicije, ali je izblokiran.
Bila je to prava prvenstvena, borbena utakmica. Domaći su odlično presecali igru Ubljana na sredini terena. Gledali smo ravnopravnu borbu u prvom poluvremenu.
22. minut i najozbiljnija šansa na utakmici. Odlično je po levoj strani prošao Maksimović, koji dodaje do Mirkovića, on šutira, međutim golman gostiju sjajno reaguje. Nakon toga, igrači su predahnuli i otišli na jednominutno osveženje.
Igra je nastavljena i gosti su pokušavali da stignu do gola Takova. U 31. minutu Milanović se našao u dobroj gol šansi, ali se nije najbolje snašao. Već u sledećem napadu, Vesić je odlično prošao, stigao skoro do gola, ipak njegov šut biva izblokiran.
Gočanin je u 42. minutu pokušao udarcem sa distance, bio je to slab i bezopasan šut. Na samom kraju prvog poluvremena, Rajović je pokušao da uposli Milanovića, ali je golman Košanin dobro reagovao.
Nakon toga, sudija Vujović je odsvirao kraj prvog poluvremena. Na kraju prvog dela igre, desio se jedan apsurd. Igrači Jedinstva, Rajović i Vesić su se međusobno sukobili. Zbog toga su njih dvojica isključeni i Jedinstvo je utakmicu nastavilo sa devet igrača.
Pet minuta nakon početka drugog poluvremena, Maksimović je pokušao odličnim šutem. Lopta je otišla malo preko gola. U 52. minutu Gočanin je pokušao sjajnim udarcem sa distance, golman Jovanović je bio siguran.
Očekivano je bilo da Takovo ima inicijativu što je i bio slučaj. Domaći su imali dva igrača više i pokušavali su da to iskoriste. Bošković je u 60. minutu imao odličnu šansu, na kraju je šutirao neprecizno.
Malo je falilo da i Jedinstvo postigne gol sa dva igrača manje. Pretili su gosti, međutim nisu uspevali da stignu do gola domaćih. U 62. minutu velika šansa za Takovo, sa gol linije loptu izbacuje Marinković. 64. minut, Jočović sjajno prolazi po levoj strani, šutira ka golu i lopta se od Sajića odbija u gol. Takovo je povelo rezultatom 1:0.
Imao je Sajić par minuta nakon toga priliku, ali je slabo šutirao glavom posle jednog prekida. Dragan Pavlović je u 68. minutu pokušao sa ivice šesnaesterca, ali se golman Jovanović još jednom istakao.
U tim trenucima se ništa zanimljivo nije dešavalo. Domaći su napadali, imali inicijativu što se i očekivalo. Nije bilo ozbiljnijih šansi ni na jednoj strani. Gočanin je u 79. minutu pokušao sa distance, udarac je otišao pored gola.
Nakon toga, igrači Jedinstva imali su priliku za centaršut. Domaći su to odbili u korner. Nakon kornera, domaći još jednom čiste loptu ispred svog gola. U tom delu utakmice, Jedinstvo iako sa igračem manje, bili su ozbiljniji i stvarali više šansi.
U 83. minutu Jovović je sjajno pokušao iz šesnaesterca, ali je bio za malo neprecizan. Nakon toga usledili su napadi Takova. Jočović je ubacio loptu sa leve strane, gosti su to izbacili u korner. Posle kornera, lopta dolazi do Gočanina, koji odlično šutira, međutim Jovanović još jednom siguran.
Grkajac je u 87. minutu postigao pogodak, koji je poništen zbog ofsajda. Po isteku regularnog dela, četvrti sudija Mihailović pokazao je nadoknadu od tri minuta. U toj nadoknadi, igračima Jedinstva pokazan je još jedan crveni karton.
Tačnije, posle jednog starta Sajića na sredini terena, sudija Vujović i njemu pokazuje put u svlačionicu. Sajić je žestoko negodovao i vređao glavnog sudiju. Nakon toga, sudija Vujović je odsvirao kraj.
Takovo minimalnim rezultatom savladalo Jedinstvo. Tako su momci iz Gornjeg Milanovica nastavili sa dobrim igrama ove sezone. Ekipa Jedinstva je sada i matematički izgubila sve šanse da se na kraju prvenstva nađe na prvom mestu.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 4 min

Takovo minimalnim rezultatom savladalo Jedinstvo

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE