Search
Close this search box.
Sloboda slavila u nadoknadi
VREME ČITANJA: 4 min

Sloboda slavila u nadoknadi

Sloboda slavila u nadoknadi. Kakva utakmica u Arilju. Od samog početka gledali smo jednu fantastičnu fudbalsku predstavu. Već u 10. minutu viđeno je čak tri gola.
Stadion: FK “Budućnost” u Arilju. Gledalaca: 500. Sudija: Nikola Todorović (Lešnica). Žuti kartoni: Milivojević, Kostadinović, Kokorović (Budućnost), Marjanović, Šušnjar, Jovanović (Sloboda).
Budućnost: Savić, Vranešević, Bobar, Aleksić, Cvetojević, Basarić, Đorđević, Jovanović, Milivojević, Ćirović, Kostadinović. Igrali su još: Kokorović.
Sloboda: Vukašinović, Marjanović, Tešić, Milekić, Milovanović, Glišović T. , Šušnjar, Gajić, Glišović Đ. , Tripković, Glišović R. Igrali su još: Stanić, Janković, Tomić, Jovanović.

https://msport.rs/2022/05/22/sloboda-slavila-u-nadoknadi/

Praktično samo što se krenulo sa centra, Budućnost je povela. U 30. sekundi meča, nakon dodavanja Đorđevića, Jovanović fantastično šutira i postiže gol.
Nisu domaći dugo čekali i na drugi pogodak. Nakon oduzete lopte na sredini terena, Ćirović dodaje do Đorđevića i to je 2:0. U tom trenutku u taboru Slobode kao da nisu znali šta ih je snašlo. Međutim brzo su gosti odgovorili. Posle jedne greške domaćih, Gajić dolazi do lopte i postiže pogodak za 2:1.

Sloboda je u tim trenucima morala da juri rezultat i da napada. To su gosti i radili. Imala je Sloboda loptu u svojim nogama i napadali su kako bi što pre stigli do izjednačenja. U 22. minutu posle prodora Šušnjara lopta dolazi do Gajića, ali on šutira neprecizno.
Igrao se 29. minut. Nakon centaršuta Milekića, Šušnjar pokušava glavom, ali bezopasno. Milekić je ponovo bio u centru pažnje kada je pokušao sa ivice šesnaesterca. Lopta je završila visoko preko gola.
U 31. minutu Rade Glišović je pokušao udarcem sa nekih 35-40m, ali je lopta otišla pored gola. 33. minut i stopostotna šansa za Gajića. U toj situaciji istakao se golman domaćih Savić i rezultat je ostao nepromenjen.
38. minut, Šušnjar pada u šesnaestercu, ali je sudija Todorović samo odmahnuo rukom. U 44. minutu još jedna prilika nakon kornera. Još jednom je pokušao Gajić, ali lopta odlazi pored gola. Gajić je bio najopasniji po gol domaćih i zadavao je velike probleme odbrani Budućnosti.
Pred sam kraj prvog poluvremena Tripković je pao u šesnaestercu. Protestovali su gosti, tražili jedanaesterac, ali sudija Todorović nije pokazao na belu tačku. Sa rezultatom 2:1 se otišlo na pauzu.

Samo dva minuta nakon početka drugog poluvremena odlična šansa za goste. Todor Glišović je fantastično prošao po levoj strani, ubacio loptu, ali je Šušnjar izblokiran. Nakon toga odbrana domaćih izbacuje loptu daleko od svog gola. U 50. minutu Babar je zadobio udarac, pa je lekarska ekipa morala da interveniše.
Samo minut nakon toga Jovanović je pokušao udarcem sa nekih 25-30m, lopta je otišla preko gola. Na drugoj strani Jovanović pronalazi zaboravljenog Šušnjara, ali i on šutira preko gola. Nastavljala je Sloboda da bude opasna i sve više šansi su stvarali.
U 60. minutu utakmice, golman domaćih Luka Savić je istrčao daleko van svog gola. Lopta je stigla do Gajića, koji je u prodoru do gola fauliran. Pored lopte su bili Milekić i Tripković. Priliku da izvede ovaj udarac dobio je Tripković. Sa nekih 17m, Tripković šutira daleko preko gola. Bila je ovo dobra prilika za udarac.

U 64. minutu beležimo još jednu priliku za Slobodu. Posle ubačene lopte Todora Glišovića, Šušnjar šutira glavom, ali Savić sigurno reaguje. U 64. minutu sjajna prilika i na drugoj strani. Munitlak je odlično prošao po levom boku, ali se na kraju nije najbolje snašao.
Par minuta nakon toga Milekić pronalazi Marjanovića i Marjanović pada u kaznenom prostoru. Sloboda dobija priliku da iz jedanaesterca dođe do izjednačenja. Siguran sa bele tačke bio je Bojan Gajić. Visio je gol u drugom poluvremenu. Pokušavala je Sloboda i konačno stigla do izjednačujućeg pogotka.
Još jedna opasna prilika za Slobodu. Jovanović je izveo korner, Šušnjar pokušava glavom, ali lopta odlazi iznad gola domaćih. Jovanović je pokušao da prođe po desnoj strani. Milivojević ga ruši i dobija žuti karton. Sloboda je imala još jednu dobru šansu za centaršut.

U tom trenutku desila se zanimljiva situacija. Naime, fizioterapeutkinja domaće ekipe nakon prigovora dobija crveni karton i biva isključena sa utakmice. Nakon toga Milekić centrira, Šušnjar ponovo pokušava glavom i ponovo je neprecizan. Samo dva minuta nakon toga Jovanović centrira, Đorđe Glišović šutira, ali Savić brani.
Nije prošlo mnogo od tog trenutka i još jedna opasnost po gol domaćih. Stanić je centrirao, lopta stiže do Šušnjara, koji sa nekih desetak metara šutira pored gola. Sloboda je išla na sve ili ništa u tim trenucima. Ređale su se prilike, ali nisu uspevali da postignu pogodak.
Sudija Todorović je utakmicu produžio za još osam minuta. I u toj nadoknadi, Sloboda je napadala i jurišala na gol domaćih. To im se i isplatilo. U 94. minutu, Marjanović centrira, Šušnjar spušta loptu do kapitena Radeta Glišovića i on postiže pogodak. Oduševljene na klupi gostiju, kao i gostujućih navijača. Nakon toga sudija Todorović je odsvirao kraj utakmice.
Sloboda slavila u nadoknadi. Biće ovo jako zanimljiva trka za šampiona Srpske lige “Zapad” do kraja sezone.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 4 min

Sloboda slavila u nadoknadi

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE