Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Meševu derbi začelja – pregled subotnjih utakmica 28. kola Srpske lige Istok

Ko je šampion Srpske lige “Istok” poznato je još od prošlog kola, dok su karte još uvek otvorene kada je u pitanju borba za opstanak dva kola pre kraja šampionata. Očekivano ili ne – Meševu derbi začelja.
Meševo – Rembas Resavica 3:0
U derbiju timova koji se nalaze u grčevitoj borbi za opstanak slavili su fudbaleri Meševa. Pobedili su na svom terenu rezultatom 3:0.
Prvi gol za domaće postigao je mladi Ognjen Čolović. Mirko Pendo je primio loptu sa leve strane kaznenog prostora. Dobro je probio ka golu gostiju i poslao povratnu loptu u šesnaestercu. Naleteo je Čolović i poslao je u mrežu.
Drugi gol domaći postižu u 23. minutu. Nakon kornera sa desne strane, defanzivci Rembasa izbacuju loptu glavom iz kaznenog prostora na nekih 17 metara od gola. Međutim tu je loptu čekao Miloš Nikolić. Ne dozvolivši joj da padne iz poluvoleja matira nemoćnog Marunića.
Najlepši trenutak utakmice desio se je na startu drugog poluvremena. U 48. minutu sa svoje polovine loptu je poveo Nemanja Majdevac, Odigrao je dupli pas sa svojim saigračem na sredini terena i nastavio kretnju ka golu gostiju. Od saigrača dobija fantastičnu loptu kojom izlazi sam ispred golmana Resavaca. Zaobilazi ga sa desne strane i šalje loptu u nebranjenu mrežu za 3:0 na semaforu i ubedljivu pobedu svoje ekipe.
Ovom pobedom Mešavčani još uvek gaje nade da mogu i naredne godine bidi deo elite na Istoku. Fudbaleri Rembasa će i definitivno u niži rang takmičenja.
U preostalih četiri subotnjih utakmica 28. kola Srpske lige “Istok” vidjene su sve četiri pobede domaćih ekipa:
GFK Jagodina – Timočanin 1:0
GFK Dubočica – OFK Brzi Brod 2:0
Pčinja – Sloga Leskovac 3:1
Trajal – Radnički Pirot 1:0

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok