Search
Close this search box.
Atletiko iz Madrida
VREME ČITANJA: 2 min

Atletiko iz Madrida gostovao na Karaburmi

Sad već davne 2004. u leto igrao se Intertoto kup. OFK Beograd je krajem jula u polufinalu ovog takmičenja ugostio slavni Atletiko iz Madrida. Prva utakmice je na Omladinskom stadionu okupila blizi 10.000 gledalaca.
Domaći tim i igrački i po imenima nikad jači u ovom veku. Na golu Nikola Damjanac, u odbrani Jokić i Baša kao štoperi, na bekovskim pozicijama Bane Ivanović i Duško Tošić, u veznom redu Vasković, Igor Matić, Simić,i Baković, u špicu Miljan Mrdaković i Kolaković. Sa druge strane madridski tim koji te sezone nije igrao Ligu šampiona ali po imenima strašan tim.

Atletiko iz Madrida

Na golu Argentinac Leo Franko, pa reprezentativac Rumunije desni bek Kozmin Kontra, španski reprezentativac Seriji Barhuan. Naravno u veznom redu Holandjanin Kiki Musampa, pa sadašnji trener Atletika, a onda veliki igrač Dijego Čolo Simeone, a u napadu Fernando Tores.
Kao rezerva je u drugom delu ušao naš Veljko Paunović, kasnije selektor Srbije. Omladinskih prvaka sveta sa Novog Zelanda. Gosti su opravdali ulogu favorita i slavili pobedu sa 3:1. Poveli su u 18.minutu golom Arijela Ibagaze iz slobodnog udarca. Tores je u 40.minutu iz penala duplirao prednost. Početkom nastavka Simić je smanjio na 1:2, da bi u 66.minutu Simeone postavio konačnih 1:3.

Atletiko iz Madrida

Velika prednost pred revanš u Madridu omogućila je gostima mirnu igru na svom stadionu. U revanšu bilo je 2:0 za Atletiko uz golove Toresa u 10.minutu i Agilere u 51.minutu.
U finale je otišao Atletiko Madrid. Madridski tim je tada u jednom od tri finala porežen od Viljareala sa 3:1 posle penala, utakmica pre toga završena nerešeno 2:2. Pored Viljareala u Kup UEFA su se plasirali kao pobednici drugog i trećeg finala Intertoto kupa Lil iz Francuske i Hamburger iz Nemačke. Atletiko sa timom kakvim je imao domaći šampionat završio tek na 11.mestu, dok u Kupu Kralja zaustavljen u polufinalu. OFK Beograd je prvenstvo završio na 4.mestu sa 50 osvojenih bodova.
Romantičari su imali odličan tim, mlad po godinama te sezone ali po kvalitetu… Mnogi od igrača su napravili odlične karijere. Bane Ivanović dugogodišnji reprezentativac Srbije. Sa Čelsijem je osvojio sve što se moglo. Duško Tošić, Baša, Jokić, Matić, Mrdaković svi su imali uspešne internacionalne karijere.
Danas je realnost romantičara nažalost drugačija. Ipak u subotu nas u okviru Srpske lige Beograd očekuje stari gradski derbi OFK Beograd-Zemun.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd