Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 3 min

Pregled vanrednog kola Srpske lige “Istok”

Pregled vanrednog kola donosimo u nastavku:
FK Timočanin 1:1 FK Trajal Kruševac
Ono što je obeležilo ovo 23. kolo svakako je kiks lidera na tabeli ekipe Trajala u Knjaževcu protiv Timočanina. “Gumari” su na pomenutom gostovanju odigrali samo 1:1 i planirana tri boda nisu krenula sa ekipom za Kruševac. Poveli su gosti u 15. minutu golom nezaustavljivog Stefana Golubovića da bi u 29. minutu Ilija Stojanović poravnao rezultat. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.
GFK Jagodina 1:2 FK Budućnost Popovac
To je znala da iskoristi ekipa Budućnosti koja je pobedila Jagodinu u gostima i približi se “Gumarima” na samo tri boda zaostatka. Pre ovog kola Trajal je imao pet boda prednosti u odnosu na prvog pratioca. Veoma uzbudljivo bilo je na gradskom stadionu u Jagodini ovog kišnog popodneva. Vidjeno je čak 8 žutih kartona i jedan crveni. Strelci za Jagodinu bili su Luka Petrović (autogol) u 6. minutu, koji se već u 12. minutu iskupio i postigao gol za izjednačenje. Konačan rezultat postavlja mladi Filip Stojev u 74. minutu koji je uspeo da sakupi i dva žuta kartona zbog čega ga je glavni sudija Stanković poslao na tuširanje pre vremena u 76. minutu.
FK Vlasina 2:2 FK Radnički Pirot
Veoma uzbudljivo bilo je na stadionu “Rosulja” u Vlasotincu gde su Vlasina i Radnički iz Pirota podelili bodove, konačan rezultat 2:2. Povela je Vlasina golom Danijela Stamenkovića u 35. minutu, samo minut kasnije devetka Piroćanaca Mitar Radivojević upisuje svoje ime na semaforu za 1:1. U 61. minutu pocrveneo je levi bek Vlasine Marko Milošević. Zbog dva bezobzirna starta nad igračima iz Pirota glavni sudija Bojičić mu je pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Sa igračem više Radnički uspeva da okrene rezultat, gol postiže Božidar Mančić za 1:2. Medjutim u 91. minutu, rezervista Ivan Milić postiže gol za 2:2 i veliku radost Vlasotinčana.
OFK Brzi Brod 2:0 FK Hajduk Veljko
Ekipa Brzog Broda pobedila je na svom terenu ekipu Hajduk Veljka i uspela da prekine niz rivala od tri vezane pobede. Ovom pobedom klub iz predgradja Niša uplivao je u mirnu luku na sredini tabele, dok ovaj poraz za Negotince znači nastavak borbe do poslednjeg daha sa ekipama Rembasa i Meševa kada je opstanak u pitanju. U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbudjenja dok je u drugom delu igre sve prštalo na terenu. Poveli su domaći golom Filipa Stankovića u 74. minutu a konačan rezultat postavio je Mladen Tošić iz jedanaesterca nakon što je lopta pogodila u ruku igrača domaćih Nikolu Petrovića u 88. minutu. Glavni arbitar Dušan Savić imao je pune ruke posla u drugom poluvremenu jer je pokazao čak 9 žutih kartona igračima obe ekipe, a dva puta su požuteli igrači gostiju Bogdan Stojković i Nikola Petrović.
FK Jedinstvo Paraćin 0:2 FK Radnički Svilajnac
Derbi Pomoravlja pripao je Radničkom. U prvom poluvremenu mreže su mirovale koje su čuvali Mladenović i Vasić, dok je u drugom golman Jedinstva Mladenović dva puta vadio loptu iz mreže. Strelci za goste bili su Dušan Sindjelić u 70. i Milo Mićunović u 86. minutu. Dvojica igrača gostiju je upisano u beležnicu sudije Bulatovića (žuti kartoni) to su Danilo Sujić i Božidar Šapić. Možemo reći da ovaj meč rezultatski nije mnogo značio obema ekipama jer su čvrsto usidreni u sredini tabele.
FK Rembas 2:1 FK Pčinja
Pobeda zlata vredna za fudbalere Rembasa. Pala je Pčinja u Resavici za tri boda koji će mnogo značiti domaćim igračima u nastavku borbe za opstanak u Srpskoj ligi “Istok”. Poveli su Resavci golom Nikole Angeleskog u 33. minutu i tim rezultatom se otišlo na odmor. U 73. minutu rezervista Nikola Obradović postiže drugi gol za Rembas i u istom minutu dobija drugi žuti karton od glavnog sudije Nenada Djordjevića zbog nesportskog ponašanja. Prvi je dobio samo četiri minuta ranije. Napadali su fudbaleri iz Trgovišta sa igračem više gol koji je čuvao Marunić i uspeli su da stignu do utešnog pogotka u 93. minutu utakmice, strelac Nikola Mitić. Čak 5 fudbalera ratoborornih Resavaca je upisano u beležnicu sudije Djordjevića dok gosti nisu dobili nijedan žuti karton.
FK Sloga : FK Meševo
Nema izveštaja.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok