Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 3 min

Pregled uvodnih utakmica 22. kola Srpske lige “Istok”

Odigrano je četiri uvodnih utakmica 22. kola Srpske lige “Istok” u kojima imamo polovičan rezultat, Meševo i  Trajal su slavili na domaćem terenu, dok su u gostima bodove odneli Jagodina i Vlasina.
FK Meševo – GFK Dubočica
Fudbaleri Meševa uspeli su da prekinu jako dug niz utakmica bez pobebe u ovoj sezoni nakon što su na svom terenu pobedili Dubočicu iz Leskovca rezultatom 1:0. Prethodni put kada su se igrači ove ekipe radovali trijumfu bilo je u 12. kolu protiv ekipe Hajduk Veljka, pre više od čak šest meseci! Nisu imali mnogo toga da ponude na terenu fudbaleri i jedne i druge ekipe u prvom poluvremenu, jedini vredan detalj jeste pogodak Marka Ristića koji je nakon slodobodnog udarca svoje ekipe sa više od 30 metara i loše intervencije golmana Dubočice Cvetanovića natrčao na odbijenu loptu i smestio je u nebranjenu mrežu.  U drugom poluvremenu Leskovčani su imali više od igre ali je rezultat ostao nepromenjen.
FK Pčinja Trgovište – GFK Jagodina
Uspela je veoma mlada ekipa Jagodine da prekine niz od dva poraza i slavi na gostovanju u Trgovištu sa 1:2. Bilo je veoma uzbudljivo na terenu stadionu FK Pčinje od samog starta utakmice. Nakon početnog ispitivanja snaga mladi fudbaler “Ćurana” Branislav Kocić dovodi svoj tim u vodjstvo golom iz slobodnog udarca u 19. minutu. Redjali su se prilike pred oba gola u nastavku utakmice, da bi na samom kraju prvog dela igre napadač domaćih Nikola Arsić iskoristio šansu pred golom gostiju i poravnao rezultat na 1:1. U drugom poluvremenu domaći fudbaleri preuzimaju inicijativu, stvaraju šanse pred golom Jagodinaca ali rezultat ostaje nepromenjen. U 84. minutu sudija Djordjević iz Leskovca pokazuje na belu tačku za fudbalere Jagodine, a siguran izvodjač najstrože kazne bio je Nikola Vujičić koji postavlja konačan rezultat utakmice 1:2 za goste. Treba napomenuti da je trener gostiju meč počeo sa čak 6 mladih igrača što je za svaku pohvalu i pokazatelj da u Jagodini vode računa o budućim generacijama koje dolaze.
FK Trajal Kruševac – FK Rembas Resavica
Lider na tabeli pokazao je nadmoć nad slabašnim Resavcima i ispratio ih kući sa pet gola u mreži. Već u 7. minutu Stefan Golubović dovodi Kruševljane u vodjstvo, da bi isti igrač povećao prednost svoje ekipe još jednim golom u 34. minutu. Predrag Pavlović postiže gol u 39. minutu za “Gumare” i time otklanja svaku dilemu oko pobednika ovog susreta. U nastavku su domaći igrači igrali koliko im je trebalo da privedu meč kraju i uspeli su da postignu još dva pogotka, najpre u 57. minutu pogadja mladi Ognjen Jović, a konačan rezultat utakmice postavlja rezervista Ivan Dragićević u 79. minutu za 5:0 na semaforu.
FK Sloga Leskovac : FK Vlasina
Fudbaleri iz Vlasotinca su uspeli da pobede poslednjeplasiranu Slogu u Leskovcu rezultatom 1:2 i tako dodju do treće pobede u nizu. U utakmici koja nije obilovala velikim brojem prilika uspeli su Vlasotinčani da već u prvom poluvremenu reše sve dileme oko pitanja pobednika golovima Lazara Markovića i 39. i Ivana Milića u 44. minutu. Utešni gol za Leskovčane postigao je Nenad Kostić u 90. minutu.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok