Search
Close this search box.
Sloboda slavila
VREME ČITANJA: 3 min

Sloboda slavila u komšijskom derbiju

Očekivalo se mnogo više od ove utakmice, na kraju viđen je samo jedan pogodak i to sa bele tačke. Kako je Sloboda slavila i praktično otpisala Borac iz trke za prvo mesto i plasman u viši rang:
Stadion: “Radomir Antić” u Užicu. Gledalaca: 1000. Sudija: Marko Ivković (Lajkovac). Žuti kartoni: Glišović T. , Gajić (Sloboda), Dragić, Kovačević, Tomović (Borac).
Igrač utakmice: Bojan Gajić (Sloboda).
Sloboda: Đoković, Marjanović, Tešić, Milekić, Glišović T. , Šušnjar, Gajić, Miličić, Glišović R. , Tomić, Jovanović. Igrali su još: Stanić, Tripković, Arsenijević.
Borac: Đorđević, Izberović, Tomović, Kovačević, Žerađanin, Krstić, Petković, Đoković, Dragić, Milošević, Grbović. Igrali su još: Bojović, Joković, Mitrović, Đurakić.
Počelo je pokušajem Tomovića u 7. minutu meča. Nakon izvedenog kornera, Tomović je bio najviši u skoku, međutim šutira neprecizno. Igralo se uglavnom na polovini gostujuće ekipe, Sloboda je napadala. U 17. minutu domaći su imali i prvi korner, ali bez prave prilike za gol.
Na drugoj strani Borac je uzvratio, pa su posle jedne šanse za gol, iznudili korner za svoju ekipu. Nakon uigrane akcije, na drugoj stativi našao se Tomović koji nije precizno šutirao. Rezultat ostaje nepromenjen.
Napadala je Sloboda, imali su domaći inicijativu i loptu u svojim nogama što im se na kraju i isplatilo. Nakon ubačene lopte Tomića, Gajić pada u borbi za loptu i sudija Ivković pokazuje na belu tačku. Gajić uzima loptu u ruke i postiže svoj trinaesti pogodak u sezoni, za vodljstvo domaćina od 1:0 u 25. minutu utakmice.
Sloboda je nastavila sa dobrom igrom, nisu se domaći zadovoljili tim jednim pogotkom i bili su opasniji po gol gostiju. Imali su igrači Slobode pred kraj prvog poluvremena još jednu odličnu priliku nakon kornera, kada je Rade Glišović za malo bio neprecizan, što je ujedno bila i poslednja prilika u prvom poluvremenu.
Par minuta nakon početka drugog poluvremena, posle ubačene lopte Marjanovića, Gajić pokušava odličnim udarcem iz poluvoleja, međutim brani golman Đorđević. Na drugoj strani Krstić je imao dobru priliku, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji.
Borac je znao da mora da napadne gol domaćina kako bi pokušali da dođu barem do boda, pa su tako gosti preuzeli inicijativu i imali par dobrih prilika za gol. Sloboda je čekala svoju šansu iz kontranapada i dočekala. Kovačević gubi loptu na sredini terena, Arsenijević i Gajić kombinuju, međutim na kraju Arsenijević loše centrira i Izberović izbija loptu.
Bio je Borac opasniji u drugom poluvremenu, napadao, stvarao prilike, ali opet nakon jedne izgubljene lopte, domaći stvaraju kontru, Tripković se našao u odličnoj poziciji, šutira, ali golman Đorđević još jednom fantastično reaguje. Imao je Borac poslednju šansu da iz kornera pokuša da postigne gol i osvoji barem bod na ovoj utakmici, ali domaći dobro reaguju, izbacuju loptu i sudija Ivković svira kraj.
Čačani sada imaju veliki zaostatak za liderom iz Požege, od čak devet bodova, Sloboda se izjednačila sa Jedinstvom na drugoj poziciji i pokušaće da do kraja prvenstva sustigne lidera na tabeli i izbori plasman u Prvu ligu Srbije.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

Sloboda slavila u komšijskom derbiju

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE