Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Budućnost se saplela u Leskovcu, “Gumari” iskoristili kiks Popovčana

U subotnjim mečevima 21. kola Srpske lige “Istok” došlo je do smene na vrhu. Budućnost je kiksnula protiv Dubočice a koliko je ovo skup poraz za Popovčane pokazao je Trajal koji je savladao Jagodinu 0:2 u gostima i preuzeo čelo tabele sa dva boda više i utakmicom manje od prvog pratioca.
GFK Dubočica – Budućnost Popovac 2:1
Već od samog starta je krenulo loše za dojučerašnjeg lidera kada je u 2. minutu utakmice najbolji igrač Leskovčana, Savić, doveo svoj tim u vodjstvo. Taj rezultat ostao je na snazi do kraja poluvremena iako su oba tima propustili nekoliko dobrih prilika pred protivničkim golom. U nastavku utakmice Popovčani su preuzeli inicijativu na terenu međutim u sedamdesetom minutu Nikola Mladenović postiže drugi gol za svoj tim i to je 2:0 za Dubočicu. Utešni pogodak za Budućnost postigao je Ivan Kostić u devedesetom minutu.
GFK Jagodina – Trajal Kruševac 0:2
Nakon početnog ispitivanja snaga gosti su preuzeli inicijativu i krenuli sa stvaranjem šansi pred golom domaćina. Svoju inicijativu su krunisali sa dva pogotka u razmaku od samo tri minuta, najpre u 41. minutu Stefan Golubović dovodi “Gumare” u vodjstvo, da bi isti igrač u 44. minutu povećao prednost svog tim na 0:2.  U 45. minutu mladi igrač Jagodine, Djordje Dimić, dobija drugi žuti karton i “Ćurani” ostaju sa igračem manje. U takvom odnosu snaga Jagodinci nisu mogli do preokreta i ostalo je na kraju 0:2 za Trajal. Ovom pobedom “Gumari” iz Kruševca drže sve u svojim rukama kada je u pitanju povratak u Prvu ligu Srbije.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok