Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 4 min

Pregled 20. kola Srpske lige ,,Istok”

20. kolo Srpske lige ,,Istok” je za nama. Možemo reći da su napadači bili veoma raspoloženi u ovom kolu jer je na sedam utakmica u proseku postignuto više od četiri golova po meču. Taj podatak može da raduje sve ljubitelje fudbala u ovom delu Srbije.
Pregled počinjemo gostovanjem lidera karavana Budućnosti iz Popovca u Meševu. Iako je utakmica bila jako uzbudljiva kulminiralo je na samom kraju. Prvo je Ivan Kostić u 88. minutu doneo prednost gostima iz Popovca. Kada su gosti pomislili da tri boda sigurno idu put Popovca, tako nije mislio Strahinja Živić koji je u 93. minutu postigao pogodak za izjednačenje i veliku radost domaćih igrača. Na kraju FK Meševo – Budućnost Popovac 1:1.
Glavni sudija: Nikola Djordjević (Leskovac), pomoćnici: Stefan Kalezić (Paraćin) i Milan Djordjević (Leskovac).
Derbi juga Srpske lige ,,Istok” pripao je Pčinji koja je savladala GFK Dubočicu iz Leskovca. Poveli su Leskovčani u 5. minutu golom Nikole Mladenovića. Međutim, ekipa iz Trgovišta se nije predavala i već u 28. minutu na semaforu je bilo 1:1, strelac Aleksandar Velinović. U drugom poluvremenu devetka Pčinje Nikola Arsić golovima u 48. i 63. minutu donosi totalni preokret i vođstvo domaćinu od 3:1.  U 87. minutu ,,prva violina” Leskovčana kapiten Dušan Savić mogao je samo da ublaži poraz svog tima golom za konačnih 3:2.
Glavni sudija: Stefan Ćirić (Pirot), pomoćnici: Marko Mihajlović (Zaječar) i Jovan Gajić (Niš).
Radničkom iz Svilajnca derbi ,,Pomoravlja”. Čak šest golova viđeno je na gradskom stadionu u Svilajncu. Raspoloženi kod domaćih bili su Danijel Zlatković koji je postigao dva gola, u 6. i 25. minutu, kao i Milo Mićunović koji nije imao milosti prema svom bivšem klubu i koji se takođe dva puta upisao u listu strelaca, u 15. i u 68. minutu. Za popularne ,,Ćurane” golove su postigli mladi Branislav Kocić u 55. i Kristijan Živković u 88. minutu. Konačan rezultat 4:2 za domaće. Nakon ovog kola Radnički je zadržao 4. poziciju dok je Jagodina pala na 7. mestu na tabeli.
Glavni sudija: Dušan Miladinović, pomoćnici: Arandjel Veljković (Vranje) i Nikola Ilić (Pirot).
Hajduk Veljku tri boda zlata vredna. U derbiju začelja Hajduk Veljko iz Negotina pobedio je Rembas iz Resavice sa 3:0 i tako ostao u grčevitoj borbi da sačuva status Srpskoligaša i naredne sezone. Devetka Negotinaca Uroš Rušić, sa dva gola u prvom poluvremenu trasirao je put svojoj ekipi ka pobedi. Golovi su postignuti u 5. i 45. minutu. U drugom poluvremenu gosti iz Resavice nisu uspeli da unesu neizvesnost i da se upišu na semafor, da bi u 83. minutu Aleksandar Trajković stavio ,,tačku na i” i trećim golom zapečatio sudbinu gostiju za veliku radost ekipe Hajduk Veljka. I jedne i druge u nastavku prvenstva očekuje velika borba za opstanak u elitno društvo ,,Istoka”.
Glavni sudija: Miloš Grujičić (Kragujevac), pomoćnici Mihajlo Jović i Petar Petković obojica iz Leskovca.
Piroćanci ,,petardirali” Knjaževčane. Radnički Pirot – Timočanin Knjaževac 5:0. U jednom od mečeva koji je trebalo da bude derbi 20. kola Srpske lige ,,Istok” viđen je potpuno neočekivan rezultat. Fudbaleri iz Pirota su demonstrirali silu i sa pet golova u mreži ispratili kući indisponirane igrače Timočanina. Na semaforu su se upisali Nemanja Mančić u 15. minutu, Mitar Radivojević u 13. i 79. i Denis Ristov u 53. i 59. minutu. Kod gostiju je Ivica Jovanović u 65. minutu najpre dobio jedan žuti karton zbog nesportskog ponašanje a zatim u istom minutu glavni sudija Nemanja Mitrović mu je pokazao put u svlačionicu zbog uvredljivih reči i pokreta. Nakon ovog kola Radnički se popeo na petu poziciju dok su Knjaževčani ostali na trećem mestu.
Glavni sudija: Nemanja Mitrović (Prokuplje), pomoćnici Mihajlo Vučković (Vranje) i Nemanja Kostić (Leskovac).
Fenjeraš stigao do boda u 94. minutu. Poslednjeplasirana Sloga iz Leskovca uspela je stigne do boda na svom terenu protiv Jedinstva iz Paraćina, konačan rezultat 2:2. Nakon sušnog prvog poluvremena u drugom su vidjena čak 4 gola. Gosti iz Paraćina su poveli golom Aleksandra Crnojačkog u 64. minutu , da bi isti igrač u 83. minutu povećao prednost Paraćinaca na 0:2. Kada su svi pomislili da će fudbaleri Sloge upisati još jedan poraz u ovoj tmurnoj sezoni za njih, Nikola Stanković u 86. minutu vraća nadu da bi Leskovčani ipak mogli do boda a konačnih 2:2 postavlja Vlada Ristić u dubokoj nadoknadi vremena za slavlje domaćih koji su to znali da proslave sa svojim navijačima.
Glavni sudija Mitar Klikovac (Niš), pomoćnici Stefan Lazarević i Predrag Hristov takodje iz Niša.
Brzi Brod na dnu Vlasine. Veoma raspoloženi su bili Vlasotinčani u ovom 20. kolu što su na svojoj koži osetili gosti iz Brzog Broda. Het-trik kod domaćih postigao je Lazar Marković i time zaslužio da ponese loptu kao trofej sa ove utakmice. Golove je postigao u 12. , 33. , i 42. minutu od kojih se posebno istakao njegov drugi gol kada je nakon centaršuta sa desne strane “štiklom” lobovao golmana gostiju Ivana Đorđevića. U strelce su se upisali još i Ivan Milić u 21. i Uroš Jemović u 83. minutu. Zanimljivo je da su domaći igrači pored velikog vođstva uspeli da dobiju i tri žuta kartona dok gosti nisu dobili nijedan.
Glavni sudija Lazar Pršić iz Kruševca, pomoćnici Lazar Jovanović i Lazar Milojković (Niš).

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok