Search
Close this search box.
3
VREME ČITANJA: 4 min

Sušica u devedesetom minutu do pobede

Fudbaleri Kragujevačke Sušice, savladali su ekipu Trepče posle preokreta i tako osvojili nova tri boda u borbi za opstanak.
Stadion: “FK Bane” u Raški. Gledalaca: 100. Sudija: Dobrivoje Šišmanović (Topola). Žuti kartoni: Baščarević (Trepča), Krtinić, Todorović, Bulatović, Dukić (Sušica). Crveni kartoni: Mašić, Radunović, Đurić (Trepča), Obradović (Sušica). Igrač utakmice: Stefan Arsenijević (Sušica)
Trepča: Vukašinović, Mašić, Nikolić, Radunović, Popović, Milosavljević, Živić, Baščarević, Kasalović, Dančetović, Jevtić. Igrali su još: Stević, Đurić.
Sušica: Bulatović, Baroš, Obradović, Marković, Krstić, Vulić, Krtinić, Dukić, Radosavljević, Todorović, Arsenijević. Igrali su još: Radojković, Mirković.
Viđena je zaista lepa fudbalska predstava na stadionu FK „Bane“ u Raški. Iako su Mitrovčani bili bolja ekipa, u dva navrata vodili, na kraju nisu uspeli da dođu do pobede, pa čak ni do boda. Možda bi utakmica bila još lepša i sadržajnija za gledanje da sudija Šišmanović nije bio u centru pažnje svojim odlukama, kojima su obe ekipe oštećene u par navrata.
Od samog starta se krenulo sa dobrom igrom, lopta je većinom vremena bila u nogama igrača Trepče, međutim prvu ozbiljniju priliku imao je Todorović, ali je golman Trepče Vukašinović bio siguran. Nije to omelo ekipu Trepče da nastavi sa diktiranjem tempa, pa su zbog toga ubrzo i nagrađeni. Nakon centaršuta Popovića, Nikolić se najbolje snašao u šesnaestercu i tako doneo prednost svojoj ekipi u 14. minutu.
Nisu se izabranici trenera Vuletića zaustavili nakon tog pogotka. Posle samo par minuta od postignutog gola, iskusni Baščarević upošljava Živića, koji u situaciji jedan na jedan sa golmanom šutira slabo po zemlji i golman Bulatović brani taj udarac. Sušica je vremenom postajala sve opasnija po gol domaćina, pa su posle jednog prekida stigli i do pogotka, koji na kraju nije priznat, zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao Radosavljević.
Uzvratili su domaći preko Radunovića, koji se takođe našao sam ispred golmana Bulatovića, međutim i on slabo reaguje i rezultat ostaje nepromenjen. Posle neiskorišćenih šansi usledila je kazna. Lepo je po desnoj strani prošao Arsenijević, Jevtić je bio neoprezan i pravi faul u šesnaestercu, a sudija Šišmanović pokazuje na belu tačku. Siguran sa jedanaest metara bio je upravo Arsenijević, koji postavlja konačan rezultat prvog poluvremena.
Na poluvremenu, u ekipi Trepče, Stević je zamenio Kasalovića i posle dobro izvedenog kornera Dančetovića, upravo Stevića pogađa lopta u glavu i prolazi tik iznad prečke. Zbog prigovora u 49. minutu isključen je šef stručnog štaba domaćih Mile Vuletić, pa je u nastavku utakmice Trepču sa klupe predvodio Veselinović. Igralo se uglavnom na polovini gostiju iz Kragujevca, napadala je Trepča pokušavajući da upiše prve bodove u prolećnom delu sezone.
U 67. minutu, kapiten Trepče Mašić, dobija drugi žuti karton na utakmici i zarađuje isključenje. Nije Trepča dugo igrala sa igračem manje, pošto već u 70. minutu i Obradović dobija drugi žuti, pa su obe ekipe meč nastavile sa igračem manje. Trepča je nastavila da napada, pa je posle jednog centaršuta Dančetovića, Baščarević bio sjajan u skoku, međutim golman gostiju Bulatović još jednom je bio siguran.
Već u sledećem napadu, posle prelepe akcije domaćih, Baščarević izlazi sam ispred golmana Bulatovića, koji ga ruši i Trepča dobija penal i priliku da povede petnaestak minuta do kraja. Milosavljević stavlja loptu na kreč i pogađa za vođstvo od 2:1.
Nisu se dugo radovali domaći, jer je ubrzo usledio odgovor ekipe iz Kragujevca. Arsenijević je još jednom probio po levoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, gde se našao Marković, koji je praktično bio zaboravljen na drugoj stativi i rutinski smešta loptu u mrežu golmana Vukašinovića, čime poravnjava rezultat na 2:2.
Napadala je Trepča, pokušavala da dođe do još jednog pogotka koji bi im obezbedio pobedu i sva tri boda, ali nisu uspeli u tome. Nakon prodora Radunovića, koji biva povučen za dres, isprovociran od strane Dukića, Radunović odguruje Dukića i zbog tog poteza dobija direktan crveni karton.
Ekipa Trepče nije želela da se zadovolji sa samo jednim bodom, pa je i pored igrača manje nastavila da napada, što je ostavljalo dosta prostora da gosti iz kontranapada priprete. Upravo se to i desilo u nadoknadi vremena kada lopta stiže do Todorovića, koji zaobilazi golmana Vukašinovića i postiže gol za pobedu i veliku radost gostujuće ekipe.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 4 min

Sušica u devedesetom minutu do pobede

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE