Search
Close this search box.
2
VREME ČITANJA: 2 min

GFK Sloboda ubedljiva u Požarevcu

Na gradskom stadionu „Vašarište“ u Požarevcu, odigrana je utakmica 20. kola Srpske lige „Zapad“, između Mladog Radnika i Slobode iz Užica, gde su gosti slavili ubedljivim rezultatom 0:5.
Stadion: “Vašarište” u Požarevcu. Gledalaca: 100. Sudija: Miroslav Jokić (Bogatić). Žuti kartoni: Stojanović, Đuričić (Mladi Radnik 1926), Glišović T. , Glišović Đ, Marjanović (GFK Sloboda). Igrač utakmice: Bojan Gajić (GFK Sloboda)
Mladi Radnik 1926: Stoisavljević, Đorđević, Stojanov, Stojanović, Grubišić, Đorđević, Jovković, Krstić, Tošić, Lepojević, Đuričić. Igrali su još: Jovanović, Stojanović, Janušević, Arsić.
GFK Sloboda: Đoković, Marjanović, Tešić, Milekić, Glišović T., Šušnjar, Gajić, Miličić, Glišović Đ., Tomić, Glišović R. Igrali su još: Stanić, Arsenijević, Lučić, Borčić, Janković.
Posle kiksa na svom stadionu protiv ekipe Reala, Sloboda je bilna silno motivisana da se posle tog poraza vrati i pobedi u ovoj utakmici. Meč su otvorili na najbolji mogući način. Gosti su jako dobro otvorili meč i nakon jednog starta domaćih u šesnaestercu, sudija Jokić pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Bojan Gajić. Prvo poluvreme nije obilovalo baš lepom igrom, jer su vremenski uslovi bili zaista loši, pa je nakratko i prekinut meč zbog nevremena. Na odmor se otišlo rezultatom 0:1.
U drugom poluvremenu gosti su nastavili sa dobrom igrom i nakon samo pet minuta igre u drugom delu utakmice, Gajić postiže još jedan sjajan gol i povećava vodljstvo na 0:2. Nije se Sloboda tu zaustavila, nastavljali su sa opasnim napadima, pa je u 58. minutu nakon jednog takvog napada, posle ubačene lopte, Lazar Stojanović zatresao svoju mrežu i autogolom povisio rezultat na 0:3.
Najbolji strelac Slobode, a od ovog kola i cele lige, postao je Bojan Gajić, koji je u 62. minutu još jednom zatresao mrežu domaćih, pa je rezultat u tom trenutku glasio 0:4. Konačan ishod ove utakmice, postavlja Arsenijević u 77. minutu meča.
„Posle neočekivanog i šokantnog poraza kući od Reala, morali smo da se konsolidujemo i dobijemo današnju utakmicu, na vrućem terenu u Požarevcu. Ušli smo jako u meč, jer smo znali da je to jedini način kako bi uspeli da osvojimo sva tri boda. Utakmicu smo otvorili idealno, rano dosuđen penal za nas i vodljstvo od 0:1.
Drugo poluvreme smo takođe otvorili golom i nakon toga je sve išlo kako treba, pa odatle i ovako visok rezultat. Od ekipe u narednom periodu očekujem da svaku utakmicu odigramo na najvišem nivou, a kada je tako, ne sumnjam da će rezultat doći. Nadam se prvom mestu i plasmanu u Prvu ligu, znam da će biti teško, ali ja verujem u to“ – rekao je Bojan Gajić, trostruki strelac za Slobodu na ovoj utakmici.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

GFK Sloboda ubedljiva u Požarevcu

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE