Search
Close this search box.
12
VREME ČITANJA: 3 min

Pregled 19. kola Srpske lige “Zapad”

Odigrano je i 19. kolo Srpske lige „Zapad“. Viđeno je par iznenađenja, zanimljivih detalja i lepih poteza. Sve to vam donosimo u pregledu kola Srpske lige, grupa Zapad.
REZULTATI 19. KOLA
Pre svega u ovom kolu imali smo prilike da vidimo nekoliko iznenađenja. Jedinstvo u Ubu nije uspelo da savlada gostujuću ekipu Mačve iz Bogatića, iako su Ubljani imali dva penala u roku od pet minuta, oba je odbranio sjajni golman gostujućih Miljić. Kao što smo i rekli u najavi kola, ekipa Mačve ume da bude neugodan protivnik svakome što se još jednom dokazalo.
Drugo iznenađenje, ako se tako može reći, pošto ekipa Reala zaista igra jako dobro u poslednje vreme, viđeno je na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu, gde je Real savladao domaću Slobodu. Gosti nošeni na krilima sjajnog Jovana Lukića, priredili su radost svojim navijačima i savladali Užičane čime su ih ostavili na četvrtom mestu.
Od ekipa iz gornjeg dela tabele, uspešna je bila Sloga (P) u Rabrovu, slavili su minimalnim rezultatom 0:1, pogotkom sjajnog Plazinića, koji nastavlja sa dobrim igrama i trenutno se nalazi na deobi prve pozicije liste strelaca sa Strahinjom Krstićem iz Borca i Bojanom Gajićem iz Slobode, njih trojica imaju po devet postignutih pogodaka.
Sa druge strane Borac je iz Kragujevca odneo samo bod. Mogli su Čačani da iskoriste kiks Jedinstva i da se popnu na 2. mesto, međutim bez dvojice verovatno i ključnih igrača Miloševića i Krstića, Borac nije uspeo da stigne do pobede, taj meč je završen rezultatom 0:0.
LISTA STRELACA NAKON 19. KOLA
Golova nije bilo ni na meču u Gornjem Milanovcu, gde je Takovo dočekalo ekipu Mladog Radnika. Požarevljani nisu uspeli da slave u ovoj utakmici, čime bi prestigli Takovo na tabeli i znatno se odaljili od opasne zone. Takovčani nastavljaju sa dobrim igrama, oni su u poslednjih četiri kola, zabeležili isto toliko remija i verovatno su već sada daleko od ispadanja.
Derbi donjeg dela tabele igrao se u Arilju. Sloga (KV) je nastavila niz dobrih rezultata. Predvođena sjajnim  trenerom Dušanom Đokićem, Sloga je uspela da pobegne iz opasne zone. Kraljevčani u poslednja četiri kola ne znaju za poraz, ali moraju nastaviti sa dobrim rezultatima, jer su i dalje samo bod iznad 14. mesta koje sigurno vodi u niži rang. Budućnost je vezala treći uzastopni poraz i sada se nalazi u zoni ispadanja.
Rađevac je sa dva igrača manje uspeo da odoli napadima ekipe Smedereva. Iako su celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje, a od 75. minuta i sa dva igrača manje ekipa iz Krupnja je uspela da osvoji bod u ovom meču. Smederevo nije uspelo da osvoji ceo plen i tako su nastavili svoju rezultatsku krizu, pa u četiri poslednje utakmice, imaju samo jednu pobedu.
Sloga (BB) je na svom terenu bila sigurna protiv poslednjeplasirane Trepče. Nije to bila laka utakmica za domaću ekipu, Trepča se u svakoj utakmici pokazala kao zaista neugodan protivnik, što je bio slučaj i ovde. Sloga (BB) se popela na 5. mesto i na samo četiri boda od drugoplasiranog Jedinstva. Trepča je zakovana za dno tabele i potrebno je čudo kako bi Mitrovčani i sledeće sezone bili članovi Srpske lige „Zapad“.
U ovom kolu, odigrano je osam utakmica:
– 11 golova, u proseku 1.37 po utakmici
– 46 žutih kartona, u proseku 5.75 po utakmici
– 7 crvenih kartona, u proseku 0.87 po utakmici
– 3 pobede gostiju, 1 pobeda domaćih i 4 nerešena rezultata
TABELA NAKON 19. KOLA

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

Pregled 19. kola Srpske lige “Zapad”

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE