Search
Close this search box.
1
VREME ČITANJA: 2 min

Sedamnaesto kolo pod znakom pitanja

17. kolo Srpske lige „Zapad” trebalo bi da se odigra za vikend 12. i 13. međutim zbog velikog snega koji je napadao u većini mesta u Srbiji, ovo kolo je pod znakom pitanja. Bilo kako bilo, očekuju nas izuzetno zanimljive utakmice.
U ovom kolu gledaćemo dva velika derbija. Drugoplasirano Jedinstvo će na svom stadionu ugostiti trenutnog lidera Slogu iz Požege. Posle pobede minimalnim rezultatom od 1:0 protiv ekipe Rađevca, izabranici trenera Miloša Obradovića, pokušaće da pred punim tribinama stadiona “Dragan Džajić” u Ubu dođu do sva tri boda i tako se popnu na prvo mesto grupe “Zapad”. Sa druge strane ekipa Sloge posle utakmice na svom stadionu protiv ekipe Borca, ide na teško gostovanje Jedinstvu. Još uvek je rano govoriti o plasmanu na kraju sezone, ali činjenica je da ova utakmica može da, u velikoj meri, odredi dalji tok prvenstva. Prenos ove utakmice biće na Youtube kanalu Jedinstva.
Drugi derbi kola igra se u Užicu, gde će domaća Sloboda dočekati ekipu Smedereva. Užičani su zbog bolesti većine igrača bili primorani da traže odlaganje utakmice protiv Mačve, pa će tako njima ovo biti prvi meč u drugoj polusezoni. Trenutno petoplasirano Smederevo, odigralo je 2:2 sa ekipom Takova u prošlom kolu što su mnogi smatrali kao kiks Smederevaca. Sigurno možemo očekivati dobru utamicu, a MerkurXtip se pobrinuo da se ovaj derbi prenosi uživo, pa tako ovu utakmicu možete pratiti na MerkurXtip Youtube kanalu, u subotu sa početkom od 14:30.
Od ostalih utakmica, reklo bi se da najviše pažnje privlače utakmice Takovo – Sloga (K) i Sušica – Real. Kraljevčani su pokazali odličnu igru u 16. kolu protiv Sušice, kao i ekipa Takova protiv Smedereva, gde su Smederevcima uspeli da „otkinu“ bod, u već pomenutoj utakmici, tako da i tu možemo očekivati jedan odličan meč. Što se tiče Sušice i Reala, tu utakmicu možemo nazvati i malim komšijskim derbijem. Sušičani jure prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva, dok Real traži svoje bodove kako bi što pre obezbedili siguran opstanak.
Mladi Radnik ide na megdan Slogi u Bajinoj Bašti, Borac gostuje u Raški ekipi Trepče, dok će RSK i Mačva gostovati u Krupnju, odnosno Arilju.
Očekuje nas izuzetno uzbudljivo kolo, budite uz naš portal, kao i uz naš Youtube kanal, gde ćete pronaći sve najnovije informacije, kako o grupi „Zapad“, tako i o svim ostalim grupama Srpskih liga.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Sedamnaesto kolo pod znakom pitanja

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE