Search
Close this search box.
slogaborac
VREME ČITANJA: 2 min

Derbi opravdao očekivanja

Derbi 16. kola Srpske lige “Zapad” između domaćina Sloge iz Požege i Čačanskog Borca završen je bez pobednika – 2:2.
SLOGA (P):  Jeveričić, Janjić, Kolarević, Nikolić, Ristić, Plazinić, Drašković, Tešić, Kasalović, Tasić, Ćirović. Igrali su još : Mijailović  i Đoković.

BORAC:
 Đorđević, Koraksić, Izberović, Tomović, Bojović, Joković, Žerađanin, Krstić, Đoković, Dragić, Milošević. Igrali su još : Grbović.
Očekivalo se mnogo od ovog meča i možemo reći da su sva očekivanja opravdana.
Počelo je udarcem Miloševića u 10. minutu, udarac je završio pored gola. 4 minuta nakon toga odlični Ćirović pokušava šutem sa poludistance, međutim uz malo sreće Sloga se odbranila. Borac je postajao sve opasniji i za to je stigla nagrada. Nakon jednog pokušaja u šesnaestercu domaćina, igrači Borca tražili su penal zbog igranja rukom, međutim sudija Gospavić nije pokazao na belu tačku. Samo dva minuta kasnije u nadoknadi prvog poluvremena posle centaršuta Miloševića, Bojović postiže gol i postavlja rezultat od 0:1. Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme.
Na početku drugog poluvremena u ekipi Sloge, Mijailović je zamenio Kasalovića i to se kasnije ispostavilo kao dobar potez šefa stručnog štaba domaćeg tima. Međutim, samo 5 minuta nakon početka drugog poluvremena, posle centaršuta Miloševića, mladi Izberović postiže gol i povećava rezultat na 0:2. Posle tog gola i sada već ozbiljne prednosti gostujuće ekipe, domaćin je krenuo na sve ili ništa. U 60. minutu beležimo šansu Tešića, koji je udarcem glavom, umalo savladao golmana gostujućih. Samo minut kasnije, na asistenciju Plazinića, iskusni Ćirović matira Lazara Đorđevića i smanjuje rezultat na 1:2. Napadali su domaći i do izjednačujućeg pogotka imali nekoliko vrlo dobrih šansi. U odličnoj prilici za gol, ponovo se našao mladi Tešić, međutim nije se dobro snašao u odlučujućem trenutku. U 83. minutu meča posle ubacivanja Janjića sa strane, Đoković u šesnaestercu naleće na tu loptu i postiže drugi pogodak za svoju ekipu. Do kraja utakmice nije bilo nekih ozbiljnijih šansi i utakmica je završena rezultatom 2:2.
U narednom kolu Sloga će odigrati još jedan derbi meč protiv Jedinstva, dok će Borac gostovati u Raški, ekipi Trepče.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Derbi opravdao očekivanja

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE